Lompat ke isi

Brasil

Nibak Wikipedia

Brazil (sacara lokal [bɾaˈziw]), resmina Republik Féderasi Brazil, nyaéta nagara panggedéna di Amérika Kidul jeung Amérika Latin, anu kalima panggedéna di dunya dina hal. wewengkon téritorial (sarua jeung 47,3% wewengkon Amérika Kidul), kalawan 8.510.417.771 km² jeung populasi katujuh (jeung 203 juta jiwa, dina bulan Agustus 2022). Ieu hiji-hijina nagara di Amérika nu mayoritas nyarita basa Portugis jeung Portugis panggedena. -speaking nagara pangeusina, sajaba ti salah sahiji bangsa paling multikultural jeung ethnically rupa-rupa, alatan imigrasi kuat ti sagala rupa penjuru dunya. ku ngahijikeun 26 nagara bagian, Distrik Federal sareng 5.571 kotamadya

Beunagi Nanggroe[peusaneut | peusaneut asai]

Gamba[peusaneut | peusaneut asai]

Peunawôt luwa[peusaneut | peusaneut asai]